Verlaak

Nieuws

Nieuwsbrief

Maandelijks informatie ontvangen die u verder helpen op het gebied van subsidies?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Mijn Digitale zaak

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de regeling Mijn digitale zaak (MDZ) gepubliceerd. Het doel van deze nieuwe regeling is om kleine bedrijven te stimuleren tot de aanschaf en implementatie van productiviteitsverhogende digitale toepassingen.

SLIM

Voor samenwerkingsverbanden en grote ondernemingen is vanaf 1 juni subsidie tot max 25.000 euro beschikbaar.

SIR regeling voor innovatief Brabants mkb

Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven te ondersteunen, heeft de provincie Noord-Brabant de regeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR) opengesteld.

Overige subsidies voor energietransitie en milieu

Er zijn vanwege de klimaatakkoorden vele subsidies bijgekomen die of innovatie, of marktintroductie (MEI regelingen) of investering financieren.

MIT kennisvouchers

Deze regeling is vanaf 12 april opengesteld en er zit nog wel wat geld in de pot. De subsidie is bedoeld om uw onderzoeksvraag door een kennisinstelling te subsidiëren. U kunt 2 type vouchers aanvragen:

MIT R&D samenwerking

Per 1 juni 2022 is deze regeling geopend t/m 13 sept.

MIT samenwerking voor software ontwikkelaars

Werkt u met andere mkb'ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen en wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van de digitale sleuteltechnologie Artificiële Intelligentie (AI)?

WBSO 2022

op elk willekeurig moment kan een nieuwe WBSO aanvraag ingediend worden.

DHI voor internationale ambities

Ook in 2022 is de DHI regeling weer opengesteld voor o.m haalbaarheids-, demonstratieprojecten of een investeringsvoorbereidingsstudie voor buitenlandse ambities.

OPZuid-programma gaat open in april

Na het succesvolle OPZuid-programma voor de periode 2014-2020 zal dit jaar de eerste openstelling zijn voor de periode 2021-2027.

MIT Haalbaarheidssubsidie opent 12 april 2022

Wilt u een haalbaarheidsproject uitvoeren om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject?

WBSO 2021 + WBSO 2022

Op elk willekeurig moment kan een nieuwe WBSO aanvraag ingediend worden, ook als u voor een heel jaar heeft aangevraagd.

Nieuwe EIA en MIA/Vamil lijst gepubliceerd!

Ook dit jaar heeft de overheid weer verschillende bedrijfsmiddelen geïdentificeerd die zij willen stimuleren tbv het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van het milieu:

Hernieuwbare Energietransitie (HER+) loopt ook in 2022 door

Bent u bezig met vernieuwende projecten die leiden tot CO2-vermindering in 2030 of maakt u hernieuwbare energie goedkoper?