Verlaak

Juridisch advies

Juridisch advies

Wij geven juridisch advies aan zowel particulieren als ondernemers. Ons kantoor kenmerkt zich door een informeel en laagdrempelig karakter. Werkelijk iedereen is welkom! Wij werken zorgvuldig, zijn betrouwbaar en eerlijk, geven duidelijkheid en doen er alles aan om uw belang zo goed mogelijk te behartigen. U kunt bij ons terecht met de meest uiteenlopende vragen/zaken, zoals voor het opstellen of controleren van contracten tot aan het procederen bij de rechtbank. 

Waarom zou ik advies vragen aan een jurist en niet aan een advocaat?

Zowel onze juristen als advocaten hebben een universitaire opleiding rechten gevolgd. Qua (voor)opleiding en kennis verschilt een jurist niet van een advocaat. Een advocaat heeft wel een aparte beroepsopleiding moeten volgen. Er zijn soorten rechtszaken waarbij een advocaat verplicht is, maar dit is allang niet meer bij elke rechtszaken het geval. Bij civiele procedures die bij de kantonrechter lopen, hoeft u niet verplicht een advocaat in te schakelen. De kantonrechter behandelt zaken waarbij de vordering minder dan € 25.000,- bedraagt. Ook arbeidszaken, huurzaken en consumentenkredietzaken worden door de kantonrechter behandeld. Wij kunnen u in deze zaken ondersteunen!

Het belangrijkste voor u is dat een jurist vele malen goedkoper is dan een advocaat. Een jurist mag in 80% van de gevallen zelf een gerechtelijke procedure voeren. Het uurtarief van een advocaat ligt al gauw tussen de € 150,- en € 300,- terwijl ons tarief ligt tussen de € 70,- en € 150,- (afhankelijk van de soort opdracht/zaak).