Ondernemingsrecht

Bent u ondernemer of bent u van plan om een eigen bedrijf te starten? Wij helpen u graag!

  • Opstarten van een eigen bedrijf: waar moet u aan denken bij het opstarten van een eigen bedrijf? Heeft u al nagedacht over de rechtsvorm? Weet u wat uw rechten en plichten zijn en wat voor risico's het opstarten van een eigen bedrijf met zich meebrengt? Wij verzorgen niet alleen juridisch advies, maar kunnen u ook helpen met subsidies/financieringen. 
  • Consumenten: consumenten worden in Nederland gezien als de 'zwakkere partij' en zijn daardoor goed beschermd. Het is enorm belangrijk dat u uw algemene voorwaarden duidelijk hebt geformuleerd en dat deze in overeenstemming zijn met de wet. Wij kunnen u hiermee helpen door de algemene voorwaarden voor u op te stellen of om uw algemene voorwaarden te controleren. 
    Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat een klant niet (op tijd) kan/wilt betalen. Wat zijn nu uw rechten? Welke stappen kunt u nemen om ervoor te zorgen dat de klant toch gaat betalen? Wij kunnen u hierbij ondersteunen en ervoor zorgen dat (in het uiterste geval) betaling  juridisch wordt afgedwongen.

  • Arbeidsrecht: het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Het is lastig voor u als ondernemer om dit allemaal bij te houden. U heeft bijvoorbeeld personeel in dienst of u wilt personeel aannemen. Wat voor contracten kunt u aanbieden? Wat als u graag wilt dat alle bedrijfsprocessen geheim blijven? Hoe gaat u om met een (langdurig) zieke werknemer? Hoe komt u af van de werknemer die niet (meer)naar behoren functioneert? Wij kunnen u helpen met vragen over arbeidscontracten, ontslag, ziekte, verlof en andere zaken omtrent het arbeidsrecht.